Rhombe Djuptallrik Ø23 Cm Lyngby Porcelæn
Rhombe djuptallrik Ø23 cm
Rhombe djuptallrik Ø23 cm
Rhombe djuptallrik Ø23 cm
Rhombe djuptallrik Ø23 cm
Rhombe djuptallrik Ø23 cm i gruppen Servisglas & Dukning / Tallrikar & Skålar / Djupa tallrikar hos ArtGlassVista (45032)

Rhombe djuptallrik Ø23 cm

Av: Lyngby Porcelæn
RhombeSerie:
LP201228Artnr:
Limiterat
3-6 arbetsdagar
Leveranstid:
229 kr
  Bredd: 230 mm
  Höjd: 40 mm
  Lyngby Porcelæn
  Den danska porslinstillverkaren Lyngby Porcelæn har en viktig del i dansk porslinshistoria, både konstnärligt och när det gäller produktionssätt. När produktionen var som störst stod fabriken för en tredjedel av all dansk porslinsproduktion. De människor som etablerade porslinstillverkningen i Lyngby 1936 var verkligen drivna själar! Entreprenörsföretaget Holst & Knudsen låg bakom etableringen och startade med porslinstillverkning i form av vaser, skålar, tallrikar och andra högkvalitativa hantverk under namnet Dansk Porcelain Manufactory - Lyngby porcelæn. Fabriken var utrustad med den senaste tekniken och tog Lyngby Porcelæn till branschens framkant.
  Fabriken stängdes 1969 men efterlämnade kännetecken i dansk designhistoria med sitt unika uttryck. Ett exempel är signaturdesignen Lyngbyvasen som förenar klassiskt hantverk med avancerad produktionsteknik och främjar funktionalitet och skönhet.

  Mer från serie: Rhombe Se allt från: Rhombe