Servisglas & Dukning
Inredning
Andra aktuella kampanjer
Logga in
Franska Lehmann har i 30 års tid drivits av en önskan att erbjuda världens befolkning en unik, oenologisk och sinnlig upplevelse när de dricker sitt favoritvin. Från tidigt 80-tal är företaget beläget i Champagne och har sedan dess skapat vinglas i världsklass.
Läs mer Sedan många år tillbaka har företaget samarbetat med ledande figurer inom gastronomi, vin och spirituosa för att ta fram sina populära och mycket prisvärda Signature-kollektioner. Den gracila utformningen har nu blivit ännu tydligare tack vare den unika glasmassan Ultralight. Det är en blyfri kristall som går att forma till exceptionellt tunna glas.
Gérard Lehmann har velat låta sin passion för vin komma till uttryck i glasen. Med säte i Champagne i Frankrike tillverkar Lehmann champagneglas och vinglas i världsklass.
I början tillverkades bara champagneglas, som tack vare sin elegans och precision uppskattades av de största champagnehusen. I dag är Lehmann huvudleverantör av champagneglas till Tattinger, Bollinger, Roederer och en lång rad andra välkända tillverkare av champagne.
När Gérard ville utöka sin produktion till att även göra hela glasserier för stilla vin, drömde han om att kunna utvidga möjligheterna att njuta av drycken. Därför anlitades några av Frankrikes främsta experter på vin och mat när glasen skulle utformas.
Philippe Jamesse är chefsommelier på Domaine les Crayères, en restaurang som har fått tre Michelinstjärnor. Han står bland annat bakom glasserien Signature Premium, ett maskintillverkat glas av hög kvalitet. Serien är tillverkad i materialet Ultralight som är en unik, blyfri glasmassa. Ultralight ger exceptionellt tunna glas som tillsammans med den fulländade runda formen släpper fram vinets bästa egenskaper.
Jamesse säger själv “Glaset är en behållare som framhäver aromerna och förfinar vinets kvalitet. Hos Lehmann uppgår glastillverkningens och oenologins expertkunskaper i en subtil förening, och formar passionerat smäckra linjer som harmonierar med det du smakar på.”
Gérard Basset, flerfaldigt prisad och bland annat utsedd till världens bästa sommelier, drev hotellet TerraVina i Hampshire i Storbritannien. Vinglasen i serien Signature Hommage har formgivits av Gérard Basset, och själv sade han om sina glas:
”Alla detaljer spelar roll för att smakupplevelsen ska bli en sinnlig symfoni. Jag ville göra en kollektion som förhöjer känslan av gemenskap när vi samlas i mindre och större tillställningar.”
Glasen i Signature Hommage kombinerar den smäckra runda kupan med en viss stramhet i designen som ger en frappant profil. Materialet är även här den blyfria kristallen Ultralight.
Fabrice Sommier är också han mångfaldigt prisbelönt för sin gärning som sommelier. Glasen i hans kollektion har fått namn efter den grekiska och romerska gudavärlden, samt från hans två söner Clément och Hadrien. Fabrice Sommier kallar sin kollektion för pragmatisk och perfekt balanserad.
Han säger också: ”Vin är en blandning av kultur och att möta människor. Jag är särskilt intresserad av hur mat och vin kan kombineras, och hur vi kan dela upplevelserna av de kombinationerna tillsammans.”
Glasen som Fabrice Sommier har designat är stilmässigt genomförda med sina gracila vinklar och raka linjer. Resultatet blir en eterisk lätthet som också förnims i det tunna glaset.
Arnaud Lallement är chefskock och ägare till restaurangen L'Assiette Champenoise som har fått tre Michelinstjärnor. Hans far drev restaurangen innan Arnaud tog över. Arnaud Lallements kollektion Signature No. 1 – 4 är präglade av hans egen kokkonst. Arnaud säger:
”Jag försöker laga mat som är enkel, väldigt ren och på gränsen till syrlig. Jag ville att min kollektion också skulle vara utformad på det sättet.”
Och Arnaud Lallements kollektion Signature No. 1 – 4 för verkligen tankarna till en stram och återhållen elegans. De höga, slanka glasen är även de tillverkade i Ultralight och extremt tunna.
Gérard Lehmann har velat låta sin passion för vin komma till uttryck i glasen. Med säte i Champagne i Frankrike tillverkar Lehmann champagneglas och vinglas i världsklass.
I början tillverkades bara champagneglas, som tack vare sin elegans och precision uppskattades av de största champagnehusen. I dag är Lehmann huvudleverantör av champagneglas till Tattinger, Bollinger, Roederer och en lång rad andra välkända tillverkare av champagne.
När Gérard ville utöka sin produktion till att även göra hela glasserier för stilla vin, drömde han om att kunna utvidga möjligheterna att njuta av drycken. Därför anlitades några av Frankrikes främsta experter på vin och mat när glasen skulle utformas.
Philippe Jamesse är chefsommelier på Domaine les Crayères, en restaurang som har fått tre Michelinstjärnor. Han står bland annat bakom glasserien Signature Premium, ett maskintillverkat glas av hög kvalitet. Serien är tillverkad i materialet Ultralight som är en unik, blyfri glasmassa. Ultralight ger exceptionellt tunna glas som tillsammans med den fulländade runda formen släpper fram vinets bästa egenskaper.
Jamesse säger själv “Glaset är en behållare som framhäver aromerna och förfinar vinets kvalitet. Hos Lehmann uppgår glastillverkningens och oenologins expertkunskaper i en subtil förening, och formar passionerat smäckra linjer som harmonierar med det du smakar på.”
Gérard Basset, flerfaldigt prisad och bland annat utsedd till världens bästa sommelier, drev hotellet TerraVina i Hampshire i Storbritannien. Vinglasen i serien Signature Hommage har formgivits av Gérard Basset, och själv sade han om sina glas:
”Alla detaljer spelar roll för att smakupplevelsen ska bli en sinnlig symfoni. Jag ville göra en kollektion som förhöjer känslan av gemenskap när vi samlas i mindre och större tillställningar.”
Glasen i Signature Hommage kombinerar den smäckra runda kupan med en viss stramhet i designen som ger en frappant profil. Materialet är även här den blyfria kristallen Ultralight.
Fabrice Sommier är också han mångfaldigt prisbelönt för sin gärning som sommelier. Glasen i hans kollektion har fått namn efter den grekiska och romerska gudavärlden, samt från hans två söner Clément och Hadrien. Fabrice Sommier kallar sin kollektion för pragmatisk och perfekt balanserad.
Han säger också: ”Vin är en blandning av kultur och att möta människor. Jag är särskilt intresserad av hur mat och vin kan kombineras, och hur vi kan dela upplevelserna av de kombinationerna tillsammans.”
Glasen som Fabrice Sommier har designat är stilmässigt genomförda med sina gracila vinklar och raka linjer. Resultatet blir en eterisk lätthet som också förnims i det tunna glaset.
Arnaud Lallement är chefskock och ägare till restaurangen L'Assiette Champenoise som har fått tre Michelinstjärnor. Hans far drev restaurangen innan Arnaud tog över. Arnaud Lallements kollektion Signature No. 1 – 4 är präglade av hans egen kokkonst. Arnaud säger:
”Jag försöker laga mat som är enkel, väldigt ren och på gränsen till syrlig. Jag ville att min kollektion också skulle vara utformad på det sättet.”
Och Arnaud Lallements kollektion Signature No. 1 – 4 för verkligen tankarna till en stram och återhållen elegans. De höga, slanka glasen är även de tillverkade i Ultralight och extremt tunna.