Lyngby Porcelæn

Lyngby Porcelæn

Den danska porslinstillverkaren Lyngby Porcelæn har en viktig del i dansk porslinshistoria, både konstnärligt och när det gäller produktionssätt. När produktionen var som störst stod fabriken för en tredjedel av all dansk porslinsproduktion. De människor som etablerade porslinstillverkningen i Lyngby 1936 var verkligen drivna själar! Entreprenörsföretaget Holst & Knudsen låg bakom etableringen och startade med porslinstillverkning i form av vaser, skålar, tallrikar och andra högkvalitativa hantverk under namnet Dansk Porcelain Manufactory - Lyngby porcelæn. Fabriken var utrustad med den senaste tekniken och tog Lyngby Porcelæn till branschens framkant.
Fabriken stängdes 1969 men efterlämnade kännetecken i dansk designhistoria med sitt unika uttryck. Ett exempel är signaturdesignen Lyngbyvasen som förenar klassiskt hantverk med avancerad produktionsteknik och främjar funktionalitet och skönhet.
Filter
Serie
AB/C Chapeau Chapeau Bonbonja?r Curve DAN-Ild Esben Klint Form Lyngby Lyngby Bonbonja?r Lyngby Fitting Lyngbyvasen Rhombe Thermodan Tse?
- Kategorier
Visar Av produkter
10
REA
Lyngbyvasen 31 cm
1070 kr (1189 kr)
10
REA
Lyngbyvasen 38 cm
1511 kr (1679 kr)
10
REA
Lyngbyvasen 25 cm
1169 kr (1299 kr)