Lyngby Porcelæn

Lyngby Porcelæn

Den danska porslinstillverkaren Lyngby Porcelæn har en viktig del i dansk porslinshistoria, både konstnärligt och när det gäller produktionssätt. När produktionen var som störst stod fabriken för en tredjedel av all dansk porslinsproduktion. De människor som etablerade porslinstillverkningen i Lyngby 1936 var verkligen drivna själar! Entreprenörsföretaget Holst & Knudsen låg bakom etableringen och startade med porslinstillverkning i form av vaser, skålar, tallrikar och andra högkvalitativa hantverk under namnet Dansk Porcelain Manufactory - Lyngby porcelæn. Fabriken var utrustad med den senaste tekniken och tog Lyngby Porcelæn till branschens framkant.
Fabriken stängdes 1969 men efterlämnade kännetecken i dansk designhistoria med sitt unika uttryck. Ett exempel är signaturdesignen Lyngbyvasen som förenar klassiskt hantverk med avancerad produktionsteknik och främjar funktionalitet och skönhet.
Filter
Serie
AB/C Chapeau Chapeau Bonbonjär Curve DAN-Ild Esben Klint Form Herringbone Lyngby Lyngby Bonbonjär Lyngby Fitting Lyngbyvasen Rhombe Rhombe Color Thermodan Tsè
- Kategorier
Visar Av produkter
10
REA
Lyngbyvasen 31 cm
1070 kr (1189 kr)
10
REA
Lyngbyvasen 38 cm
1562 kr (1736 kr)