Thermodan Termoskanna 70 Cl Lyngby Porcelæn
Thermodan Termoskanna 70 cl
Thermodan Termoskanna 70 cl
Thermodan Termoskanna 70 cl
Thermodan Termoskanna 70 cl
Thermodan Termoskanna 70 cl
Thermodan Termoskanna 70 cl i gruppen Servisglas & Dukning / Serveringstillbehör / Kaffekannor hos ArtGlassVista (45122)

Thermodan Termoskanna 70 cl

Av: Lyngby Porcelæn
ThermodanSerie:
LP200940Artnr:
Limiterat
3-6 arbetsdagar
Leveranstid:
1549 kr
  Bredd: 90 mm
  Höjd: 275 mm
  Volym: 70 cl
  Lyngby Porcelæn
  Den danska porslinstillverkaren Lyngby Porcelæn har en viktig del i dansk porslinshistoria, både konstnärligt och när det gäller produktionssätt. När produktionen var som störst stod fabriken för en tredjedel av all dansk porslinsproduktion. De människor som etablerade porslinstillverkningen i Lyngby 1936 var verkligen drivna själar! Entreprenörsföretaget Holst & Knudsen låg bakom etableringen och startade med porslinstillverkning i form av vaser, skålar, tallrikar och andra högkvalitativa hantverk under namnet Dansk Porcelain Manufactory - Lyngby porcelæn. Fabriken var utrustad med den senaste tekniken och tog Lyngby Porcelæn till branschens framkant.
  Fabriken stängdes 1969 men efterlämnade kännetecken i dansk designhistoria med sitt unika uttryck. Ett exempel är signaturdesignen Lyngbyvasen som förenar klassiskt hantverk med avancerad produktionsteknik och främjar funktionalitet och skönhet.