Konstnärer / Ardy Strüwer

Ardy Strüwer

Han målar, talar, tecknar med krita på hyttans golv då hans idéer föds och formas tillsammans med blåsarna vid ugnen. Materialet är en utmaning. Glaset är, med Ardys egna ord, som en svårtflirtad kvinna – lätt att värma upp, men svalnar snabbt.

Han skapar allra helst unika produkter med kraftfull känslighet och färgrikedom. I varje produktion söker han sensualiteten, med glas som lockar ögat och är sköna att hålla i.

Ardy Strüwer tar till sig Magnors hantverksskicklighet och lyfter den till oväntade himlasprång.

Född 1939 i Batavia, Indonesien, har Ardy gjort en internationell karriär med sin karakteristiska stil inom grafisk konst och litografi. Bland annat har hans verk ställts ut på Moderna Museet i Stockholm, Royal Art Academy i Haag, Musée de l’Art Moderne i Paris, New York Art Fair, samt andra utställningar över hela världen.

Till hans mångsyssleri kan också nämnas att han gjort litografier för Palet music åt Charlie Parker och representerat Sverige i Montreux TV-festival. Sedan 1998 är han verksam som glasdesigner för Magnor glasbruk, och han är upphovsman både till unikat och många omtyckta serieproduktioner.

- Kategorier
För tillfället finns inga produkter under denna rubrik.