Konstnärer / Anna Ehrner

Anna Ehrner

Funktion och elegans med lång livslängd. Sedan hon började jobba som formgivare på Kosta Boda 1974 har Anna Ehrners kollektioner visat sig mycket populära. Det främsta exemplet är glasservisen Line, en av Sveriges mest sålda serviser genom tiderna. Linjen som slingrar sig uppför varje glas i serien finns idag även i svart och i guld.

I mitten på 90-talet formgav hon serien Atoll som också växt på ett naturligt sätt med nya färger. Med sina färgslöjor är Atoll en elegant och unik färgklick i hemmet. Eftersom färgen flyter som slöjor innanför klarglaset blir varje föremål unikt. Tekniken som skapar dessa fascinerande slöjor har blivit något av ett signum för Anna som även skapat serierna Cool Moons och Contrast där färgen får leva sitt eget liv inne i kristallen.

Med sin serie Swedish Horse tolkar hon med klar kristall och tydliga färger den traditionella svenska dalahästen på ett nytt och uppfinningsrikt sätt. Anna använder sig även av andra tekniker som ger varje föremål ett unikt uttryck. I serien Madrid har man använt sig av en helt annan teknik som gör att varje vas får sitt eget mönster och struktur. Den varma glasmassan rullas i glastrådar som skapar mönster på ett sätt som bara kan kontrolleras till en viss grad. Som Anna själv uttryckt det, "det är glasmassan som bestämmer och inspirerar".

- Kategorier
För tillfället finns inga produkter under denna rubrik.