STACKS
STACKS
STACKS
STACKS

STACKS

Serie: STACKS
Artikelnr: STACKS21
I lager, omgående leverans.
250 kr 2 300 kr

STACKS av NOMAD.

Kristallskulptur i begränsad första upplaga som är limiterad till endast 20 exemplar. Glaset är ugnsgjutet och lasergraverat.

NOMAD har gjort sin egen valuta, som föddes ur ett undersökande och ifrågasättande av värdeskiftningar i material. Inspirerad av samtidskultur, 50 cent och Joakim von Anka gör NOMAD ett försök att belysa det relativa i materiella värden. Värdet av just pengar är en väl iscensatt illusion. NOMAD vill här skapa en liknande illusion av värde, och därigenom förhoppningsvis skapa något värdefullt. Det är ett objekt där det existerande och icke-existerande blandas samman.

Bredd: 70 mm Höjd: 40 mm Djup/längd: 150 mm

Bredd: 70 mm
Höjd: 40 mm
Djup/längd: 150 mm

NOMAD är Wictor Öberg, en ung konstnär och konsthantverkare som nyligen examinerades från Konstfack där han tog sin kandidatexamen inom keramik och glas, 2020. Förädlingen av material och värdeskiftningen som uppstår vid bearbetning är drivande inom hans konstnärliga praktik. Han arbetar med många olika material på ett sätt som ofta är norm- och samhällskritiskt. Han utforskar gärna nya tekniker och står med ett ben i klassiskt skulpterande och ett ben i breda framtidsvisioner om vad konst, konsthantverk och materialitet kan vara.


”Mitt uppdrag som konstnär och konsthantverkare, är att böja lite på de föreställningar vi har om material och dess värde. Jag jobbar mycket med både funna och mer traditionella material och arbetet graviterar mot skulpturala kopior av mer eller mindre vardagliga saker, som tas fram i nya versioner. Koncept som ”äkta ”och ”falskt” fascinerar mig. Resultaten ser ofta ut som tagna ur en serietidning, och utgår ofta från en förenklande ironisk humor, ett stort intresse för tecknade serier och media, samt en hälsosam distans till värdehierarkier.”
- NOMAD
 

Mer från STACKS

2021-10-23
STACKS
Nomad
Artist: Wictor Öberg
250
2 300 kr
250
2 300 kr