040 - 668 81 90

Kundservice

Öppettider kundsupport

Måndag - Fredag

09:00 - 17:00

Lunchstängt

13:00 - 14:00 CET

Lördag - Söndag

Stängt

Vi erbjuder dig möjligheten att få hjälp med din order via telefon.

Vår kundsupport ger dig alltid de svar du behöver för att känna dig trygg med ditt köp på ArtGlassVista.se

Gå till kassan

Skötselråd

  • Se till att glasen inte står för trångt, de mår bättre om de får stå luftigt. Ställ dem aldrig upp och ned och stapla dem inte på varann.
  • Skölj av glasen så fort som möjligt efter användning. Använd inte diskmaskin; värmen och maskindiskmedlet har en slipande effekt på glaset.
  • När du diskar glaset för hand se då till att du lägger något mjukt i diskhon för att undvika att stöta glaset.
  • Använd alltid varmt vatten med såpa eller diskmedel när du diskar. Seriösa vinkännare påstår att diskmedel har en benägenhet att lämna spår som påverkar bouqueten på vinet. De föreslår därför att man alltid ska diska glaset med varmt vatten och natriumkarbonat.
  • För att ta bort större fläckar kan du snurra glaset i en blanding av, okokt ris, varmt vatten och citron eller vinäger. Den metoden fungerar även bra till glas som är svåra att rengöra, t.ex. vaser. För riktigt svåra fläckar kan du prova att lägga ned glaset i vatten tillsammans med en tablett som man rengör tandproteser med, men man måste övervaka processen noga för att inte riskera att skada glaset.
  • Prickar tar du enklast bort med en trasa doppad i vinäger. Vill du att glaset ska skina ordentligt kan du diska dem i en blandning av varmt vatten, lite diskmedel och en skvätt ammoniak.
  • Se till att du torkar glaset med en trasa som inte luddar. Ett annat tips är att först torka glaset med en absorberande handduk för att sedan använda en trasa som inte luddar.